Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.centre-univ-mila.dz/jspui/handle/123456789/1613
Title: أثر اعتماد أسالیب "تطویر المنتجات" التقنیة في طرح "منتج جدید"
Other Titles: دراسة حالة خدمة الهاتف النقال بجیلیها "الجیل الثاني ) "(GSMو "الجیل الثالث ) "(3Gفي الجزائر
Authors: أبوبكر, بوسالم
Keywords: تطویر المنتجات، الأسالیب التقنیة في تطویر المنتجات، الجیل الثاني والثالث لخدمة الهاتف النقال في الجزائر
New product development, Technical methods of New product development, GSM & 3G in Algeria
Issue Date: Jun-2017
Publisher: Abdelhafid boussouf university Centre mila
Series/Report no.: العدد05;
Abstract: إن من أسالیب تطویر المنتجات "الأسلوب التقني في تطویر المنتجات"، وهو واحد من أهم الأسالیب المعتمدة بغیة طرح مُنْتَج جدید لم یكن معروف في السوق أو لم یكن موجود أصلا، وله الأثر البالغ على العادات الاستهلاكیة التي تعود علیها الزبون، فطرح منتج جدید بهذا الأسلوب من شأنه أن یوقع المنتج في وهم السوق الكبیرة كذلك، لأنه ومع الانتقال من مُنْتَج إلى مُنْتَج آخر بنسخة مطورة منه أو جدید نهائیا قد یحدث وأن یقع الاهتمام على زبون معین والاستماع إلیه دون غیره من جهة، وكذلك قد یجعله في مرتبة أقل احترافیة مما لو قورن بمنتوج آخر متخصص، وتجدر الإشارة هنا انه ومع تنوع أذواق المستهلكین، فالمنتج هذا یمكن أن یجعل الزبون یحس انه یدفع سعرا على بعض التقنیات التي لا یحتاجها و قد لا یستعملها لاحقا أبدا
Description: One of the most important methods in new product development is the Technical one, It works basically to insert new product to the market or create some other one never seen before, This method has some collateral effects on the consumption way the costumer get used on. This product may also be focused on some ategories of customers, and less responsive to the needs comparing to another specialized products, This technical developed product may also let the costumer feel that he pays on unused features
URI: http://dspace.centre-univ-mila.dz/jspui/handle/123456789/1613
ISSN: 2392 - 5361
Appears in Collections:Business and management economics



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.